Nauwkeurige woningtaxaties door NVM-taxateur

NVM-makelaar ook betrouwbare taxateur
21 juni 2016
Show all

Nauwkeurige woningtaxaties door NVM-taxateur

De waarde van een woning wordt door een taxatie bepaald. Een taxatie kan om verschillende redenen nodig zijn. De hypotheek is de meest voorkomende reden voor een waardebepaling van de woning. Geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur deze waardebepaling doet.

Alle makelaars van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) staan geregistreerd in het kwaliteitsregister van VastgoedCert en kunnen ook als taxateur optreden. Om als taxateur in het register ingeschreven te mogen staan, moet hij of zij voldoen aan vakbekwaamheidseisen, de zogenoemde certificering. NVM-taxateurs ondergaan elke vijf jaar een hercertificering. Zo blijft de kwaliteit en de kennis gewaarborgd. De NVM-taxateur is dus bij uitstek geschikt om een taxatie voor u uit te voeren.

NVM-taxateurs hanteren tijdens het taxeren allemaal dezelfde norm voor het vaststellen van de oppervlakten: de meetinstructie gebaseerd op de NEN2580. Het hanteren van één uniforme meetwijze levert als voordeel op dat NVM-taxaties van woningen op dezelfde manier worden uitgevoerd. Wel moet men zich realiseren dat er niet één waarde is van een woning, maar dat de taxateur op basis van zijn deskundigheid alle factoren tegen elkaar afweegt. Dit betekent dat er toch verschil in waarde kan zijn, omdat de ene deskundige een bepaalde factor soms wat zwaarder laat wegen dan zijn collega.

Nauwkeuriger
Dankzij de NVM-database, die wordt bijgehouden door ruim 4.000 NVM-makelaars, heeft een NVM-taxateur meer referenties voor de taxatie tot zijn beschikking dan andere makelaars. Hierdoor kan een taxatie nog nauwkeuriger worden uitgevoerd. Door de actualiteit is de NVM-taxateur zeer goed op de hoogte van de laatste marktontwikkelingen en de huidige regionale situatie. Dit zijn essentiële punten om de waarde van onroerend goed te bepalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *